“Při ohlédnutí zpět vidíme na 20 stop skvěle levým i pravým okem”. 

Toto přísloví je většinou vyhrazeno pro situace, kdy v přítomnosti vidíme věci minulé jasněji, než tehdy. Pro rok 2020 možná bude mít speciální význam. 

Ano, čeká nás rok “dokonalé vize”. Takže mrkněme na to, jestli se můžeme podívat na rok 2019 a na rok budoucí jasněji a zřetelněji. 

2019 – malé ohlédnutí

Minulý rok by pro StrongFirst velký. Máme dnes zastoupení ve více než 50 zemích, v roce 2019 se konaly stovky akcí po celém světě. Náš zakladatel a chairman Pavel vydal tento rok revidované a aktualizované druhé vydání naší klíčové knihy Simple and Sinister. Po více než pěti letech výzkumu a studia vypustil do světa svojí nejnovější knihu The Quick and the Dead, která kombinuje principy a cvičební protokoly ze semináře Strong Endurance™ do cvičebního programu pro pokročilé minimalisty. Pavel též spolupracoval s Fabio Zoninem na e-booku Reload s cílem zpřístupnil – pro řadu lidí komplikované –  programy periodizace s velkou činkou široké veřejnosti. 

Přidali jsme též další dva online kurzy – Kettlebell STRONG! a StrongFirst Barbell Fundamentals [StrongFirst základy cvičení s velkou činkou], plus další  StrongFirst Teaching Principles [StrongFirst principy výuky] – exkluzivně pro naše certifikované instruktory [v češtině jsme uveřejnili online kurz Buď Hardstyle! zdarma ]

Offline se name portfolio speciálních akcí rozšířilo o seminář Resilient, který předkládá program cviků a principů, bezpečně přidávající k síle odolnost proti zraněním. 

Protože se naše manuály certifikací i výuka neustále rozvíjí a zlepšují, přidali jsme více možností, jak recertifikovat, aby si instruktoři mohli  získanou kvalifikaci jednodušeji udržet. Pokud naleznete instruktora v našem online adresáři [adresář instruktorů v Česku zde], tak to znamená, že je jejich kvalifikace aktuální a platná, a že jsou tedy vyzbrojeni těmi nejaktuálnějšími StrongFist metodami a technikami výuky. 

Místem, kde zcela jistě naleznete certifikované instruktorů, jsou akreditované StrongFirst Gymy [v Česku zde]. Aktuálně máme akreditované tělocvičny ve 14 zemích, a chystáme další. I naše Tactical Strength Challenge zažila v roce 2019 velký růst – jak květnová komunitní varianta, tak říjnová profisoutěžní. Další TSC se bude konat v mnoha dalších zemích a tělocvičnách 9. května. 

Jak už jsem řekl, byl to skutečně velký rok. Nechci se však soustředit na čísla, ale především na lidi. 

StrongFirst mise je hledat, propagovat a cvičit sílu, protože věříme, že síla má vyšší účel. Naše komunita tuto misi v roce 2019 prokázala v reálném životě zcela zásadně. 

Již druhý rok za sebou se jeden z našich certifikovaných instruktorů stal žijícím dárcem orgánů. V roce 2018 daroval Hector Gutierrez játra jednomu z členů rodiny. V roce 2019 Anna Cannington darovala ledvinu Dustinovi Rippetoe, StrongFirst Certified Team Leaderovi. Co je naprosto úžasné je fakt, že se Anna a Dustin dostali do kontaktu právě přes StrongFirst komunitu – jsme na ně neskutečně pyšní. 

Tato neuvěřitelná ukázka toho, že síla má vskutku vyšší účel, je pro mě a bezpočet dalších velkou inspirací. Nutí mě se zamyslet nad ukázkami síly z našich řad, o kterých ani nevíme. 

Centrála i vedení StrongFirst jsou neustále vedeni a motivování sílou naší komunity – děkujeme. 

2020 – rok dokonalé vize 

To nás přivádí k nahlédnutí do nového roku 2020 i nové dekády. Inspirováni naší komunitou budeme i nadále pokračovat v naší misi a inspirovat i další v tom, že síla má vyšší účel. 

V roce 2020 nás čeká spuštění projektů, na kterých jsme pracovali v roce 2019. Ještě nemůžeme potvrdit konkrétní detaily, ale můžete očekávat: 

  • Aktualizované instruktorské manuály
  • Nové online kurzy
  • Nové materiály pouze exkluzivně pro certifikované instruktory
  • Další novou speciální akci
  • Novou inovativní tréninkovou technologii
  • Nové tréninkové vybavení 

Již je potvrzen nový StrongFirst Foundations workshop [StrongFirst základy] a náš první StrongFirst O-Lifting seminář.

Možností, jak se spojit se StrongFirst komunitou, bude v roce 2020 ještě více. Budeme nadále rozvíjet a zlepšovat jak Tactical Strength Challenge, tak náš program akreditovaných StrongFirst gymů – dva vynikající způsoby, jak rozvíjet, propagovat a procvičovat sílu, a zároveň přivítat do naší komunity nové členy. 

Naše curriculum je neustále vylepšováno díky úsilí StrongFirst Leadership – i v novém roce budeme pokračovat v ostření našich zbraní. Těšíme se, že více a více členů naší komunity udělá krok kupředu k dosažení výkonů jako je Sinister standard, Beast Tamer/Iron Maiden, anebo dosažení hodnosti Elite Instructor. 

Čeká nás další velký rok – a čeká nás i něco dalšího od našeho chairmana, 

Když se ohlédneme zpět, vidíme na 20 stop skvěle. Mise zůstává stejná, komunita je silnější, a do nového roku máme jasnou vizi. 

StrongFirst centrála vám přeje silný nový rok! 

 


CHYSTANÉ STRONGFIRST AKCE, KURZY A CERTIFIKACE