Vteřiny poté, co byl tento ikonický snímek v roce 1942 vyfocen, byl Alexej  Jeremenko, mladý důstojník vedoucí své muže do útoku, zabit.  

Silné duše válečníků, kteří položili své životy za spravedlivou věc, nechť odpočívají v pokoji. Od trosek Stalingradu až po pouště Iráku a hory Afganistánu. Nikdy nezapomeneme. Pro ty živé, kteří dnes slouží vlasti, přinášíme tréninkový tip.

Ruský hokejový Deadlift

Žádný mariňák si uprostřed přestřelky nemůže  dovolit ten přepych, aby dodržoval pravidla BOZP (Bezpečnosti a ochrana zdraví při práci) – „použij své nohy, ne záda!“-  když zachraňuje raněného spolubojovníka, anebo když tahá těžkou výbavu. Následující cvik z arzenálu ruských hokejových hráčů by měl vypěstovat odolnost našich zad proti nepříznivému zatížení. To je to, co zesnulý Dr. Mel Siff nazývá „prevence zranění nedokonalým tréninkem“. Je to možná riskantní strategie, u které si můžete ublížit, ale když jste oblékli uniformu své země, rozhodli jste se riskovat daleko více.

Ruský hokejový deadlift s kettlebell

  1. Zvedni mrtvým tahem kettlebell oběma rukama.
  2. Vytoč boky na jednu stranu a polož kettlebell k jedné patě.
  3. Napřim se a udělej to samé na druhou stranu.

Doporučujeme 2-3 série po 15-20 opakování.

Nevrátil se z bitvy

Zakončím tento článek válečnou písní. Ačkoli odešel před více než 30-ti lety, zůstává Vladimir Vysocskij mým nejoblíbenějším zpěvákem. Bodal svými texty a syrovými emocemi. Nemusíte rozumět textu, abyste ocenili píseň „Он вчера не вернулся из боя“, která je jedna z nejlepších písní, která kdy byla o válce složena.

Voják požádal svého bratra ve zbrani o cigaretu a uslyšel jen ticho. Pak si otřesen uvědomil, že jeho kamarád byl zabit v boji o den dříve…

 


CHYSTANÉ STRONGFIRST AKCE, KURZY A CERTIFIKACE